Tuesday, October 8, 2013

Frans onderzoek bevestigd dat e-sigaret gezonder is

Dokter Jacques Granger (Departement ademhalingsziekten) en Dokter Brigitte Cornette (Gezondheidscentrum van Periguex) hebben gedurende 3 maanden de effecten van de elektronische sigaret onderzocht.

Op 30 november 2012 werd hun onderzoek publiceerd. De elektronische sigaret, ook wel e-sigaret genoemd, simuleert bepaalde genotservaringen van tabaksrook. Het toestel zelf bestaat uit een verstuiver, een batterij en een reservoir voor de e-vloeistof (e-liquid). De geproduceerde damp bevat bevat nicotine, verdampvloeistof en smaakstoffen of aroma's.

Dit terwijl in de tabaksrook ongeveer 4.000 giftige stoffen zitten, waarvan tenminste 50 stoffen kankerverwekkend zijn. Omdat er geen verbranding plaats heeft, spreekt men ook niet over rook, maar over damp. De damp is dus een mengsel van stoom en lucht die snel verdwijnt. Het gebrek aan klinische studies is de reden dat de elektronische sigaret nog niet is goedgekeurd van als gezond hulpmiddel om te helpen met het stoppen van roken.

Desondanks zijn er toch veel gebruikers die verkiezen elektronisch te roken. Het Departement van AdemhalingsZiekten van Dordogne (Frankrijk) besliste daarom om een onderzoek te starten in samenwerking met het Gezondheidscentrum van Periguex. Dit centrum biedt behandelingen aan om te stoppen met roken aan en is gespecialiseerd preventie en rookverslaving.

 Volledig artikel over de onderzoek van de elektronische sigaret

No comments:

Post a Comment